نهالکاری در حاشیه دریاچه هامون توسط اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان هیرمند
به گزارش پایگاه خبری شهرستان نیمروز به نقل از هامون پرس:
بارانیزاده، افزود: مشکل فرسایش بادی در دریاچه هامون فقط با تامین حقابه رودخانه هیرمند و تامین آب حل میشود ضمن آن که این تالاب به مدیریت یکپارچه جامع هم نیاز دارد.
وی بیان کرد: خشکسالی ۴۰ درصد و جلوگیری از ورود حقابه هامون از رودخانه هیرمند توسط افغانستان ۶۰ درصد بر خشک شدن این دریاچه نقش داشته است.
بارانی زاده گفت: درختان گز برای استقرار باید در سال نخست ۱۲ دور آبیاری شوند و این آبیاری باید سه تا پنج سال ادامه یابد.
وی اظهار کرد: عمده فعالیتها برای مهار فرسایش بادی در هامون صابری صورت میگیرد، زیرا کوچکترین تغییر در اکوسیستم آن، بر روستاهای پایین دست دریاچه تاثیر میگذارد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان هیرمند گفت: نجات هامون با تامین حقابه از سوی افغانستان میسر خواهد بود و این کشور باید بیشتر از این به تالاب هامون توجه داشته باشد.
وی گفت: طبق قراردادی میان ایران و افغانستان در سال ۱۳۳۴ میزان حقابه هامون ۸۵۰ میلیون متر مکعب در سال تعیین شده و این حقابه سالهاست که قطع شده است.
دریاچه بینالمللی هامون ۵۷۰ هزار هکتار مساحت دارد و از سه بخش «هامون پوزک» در شمال شرقی، «هامون صابری» در شمال و «هامون هیرمند» در غرب و جنوب غربی سیستان تشکیل شده و ظرفیت آبگیری آن ۶ میلیارد متر مکعب است.
اکنون در وضعیت بیآبی،قسمت هایی از هامون کم و بیش جایگاه گیاهان بومی منطقه شده و با اجرای طرحهای اداره منابع طبیعی سیستان و جنگلکاری بیابانی، درختان گز در قسمتی از حاشیه این دریاچه، قد برافراشتهاند.